Прекратяването на концесията на пристанище Росенец“ не е условие за Шенген“, заяви

...
Прекратяването на концесията на пристанище Росенец“ не е условие за Шенген“, заяви
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Прибързаха с решението на парламента да бъде развалена концесията за пристанище Росенец

" Прекратяването на концесията на пристанище " Росенец “ не е изискване за Шенген “, съобщи в ефира на bTV депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен енергиен министър Драгомир Стойнев.

" Абсурдно е да е изискване. Още повече самата Европейска комисия ни е разрешила тази дерогация “, акцентира той.

" Прибързаха с решението на Народното събрание да бъде развалена концесията за пристанище " Росенец “. Ние от Българска социалистическа партия бяхме въздържали се, тъй като искахме явен разбор какви ще са следствията от развалянето на такава концесия “, посочи Стойнев.

По думите му социалистите попитали кое тъкмо постанова развалянето на концесията. " Да не би да има данъчните да са срещу или Национална агенция за приходите, или Гранична полиция. Не ни бяха показани никакви причини. Беше ни казано, че би трябвало да се скапе “, уточни той.

Стойнев разяснява думите на президента Румен Радев, че можел ода има корпоративен интерес в прекратяването на концесията. " Не виждам корпоративен интерес. По-скоро има болшинство, които споделя, че е евроатлантическо и всичко ще бъде в полза на евроатлантизма. Ние от Българска социалистическа партия нито пазиме съветски ползи, нито  американски. Ние пазиме българските ползи “, акцентира Стойнев.

По думите му в условия на дерогация може да внасяме съветски нефт. " Ползите са, че работата на " Лукойл Нефтохим “ продължава. Там работят хиляди българи. Ползата е, че крайният бенефициент е Украйна. Голяма част от продуктите се изнасят за Украйна “, уточни някогашният енергиен министър. Според него негативите са доста по-големи.

" С търсенето на нов тип нефт ще се покачат цените на стоките “, съобщи Стойнев.

" Големият проблем ще бъда, в случай че Русия спре доставките на нефт. Тогава на Балканите ще има огромен проблем “, сподели той.

 Стойнев разяснява и това, че изтича периода за продажба на съоръжение от АЕЦ " Белена “ на Украйна.

" Това е следващото неуместно решение, което взе Народното събрание. Само за няколко месеца ръководещите взеха решение да продават реактори и да използваме нуклеарно гориво. Законодателният орган сподели на едно комерсиално сдружение по какъв начин да си ръководи активите, а то е благосъстоятелност на енергийното министерство с принципал министърът на енергетиката. Абсурдно “, сподели той.

" Изтича срокът за продажба на съоръжение от АЕЦ " Белене “ на Украйна, само че не са извършени никакви диалози с Киев “, уточни Стойнов.

Той разяснява и предлагането за промяна на националния празник от 3 март на 24 май. По думите му това е неправилен спор. " За мен не би трябвало да има такава смяна в Конституцията “, акцентира Стойнев.

" Може да се стигне до там, че да няма никаква промяна в Конституцията, тъй като тези хора сега не знаят какво вършат “, разяснява той.

Той разяснява, че Ваня Григорова е един от претендентите на Българска социалистическа партия за кмет на София, само че още не е номинирана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР